RATS

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το RATS (Regression Analysis of Time Series) είναι ένα γρήγορο, αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο πακέτο λογισμικού οικονομετρίας και ανάλυσης χρονοσειρών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, είναι το λογισμικό οικονομίας της επιλογής σε πανεπιστήμια, κεντρικές τράπεζες και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η τρέχουσα έκδοση, η 10.0, είναι πιο εύχρηστη από ποτέ, ενώ συνεχίζει να προσφέρει τα πιο προηγμένα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για οικονομική έρευνα αιχμής.

Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα RATS παρακάτω. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε παρακάτω στα Χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του προγράμματος.

Οικονομετρία και Διαχείριση Δεδομένων

Το RATS παρέχει όλα τα βασικά που περιμένετε, συμπεριλαμβανομένων γραμμικών και μη γραμμικών ελαχίστων τετραγώνων, προβλέψεων, μοντέλων SUR και ARIMA. Αλλά πηγαίνει πολύ πέρα από αυτό, με υποστήριξη για τεχνικές όπως τα μοντέλα GMM, ARCH και GARCH, μοντέλα διαστήματος κατάστασης και πολλά άλλα. Το RATS προσφέρει επίσης απαράμιλλη υποστήριξη για μοντέλα Vector Autoregression και είναι ένα από τα λίγα προγράμματα που προσφέρουν δυνατότητες φασματικής ανάλυσης.

Το RATS μπορεί να χειριστεί χρονοσειρές σχεδόν οποιασδήποτε συχνότητας, συμπεριλαμβανομένων ημερήσιων και εβδομαδιαίων, καθώς και δεδομένων πάνελ και διατομής.

Οι οδηγοί δεδομένων που βασίζονται σε μενού και η υποστήριξη για την ανάγνωση διαφόρων μορφών αρχείων κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και βάσης δεδομένων διευκολύνουν τη μεταφορά των δεδομένων σας σε RATS. Η Professional (επαγγελματική) έκδοση προσθέτει υποστήριξη για περισσότερες μορφές βάσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης δεδομένων SQL/ODBC, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Το περιβάλλον επεξεργασίας του RATS

Το διαδραστικό περιβάλλον επεξεργασίας του RATS σας επιτρέπει να εφαρμόζετε γρήγορα εργασίες οικονομετρικής ανάλυσης και διευκολύνει τη δοκιμή διαφορετικών προδιαγραφών ή τεχνικών μοντέλων χωρίς να χρειάζεται να εκτελέσετε ξανά ολόκληρα προγράμματα.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασία σας ως πρόγραμμα RATS, επιτρέποντάς σας να αναπαράγετε τα αποτελέσματά σας ανά πάσα στιγμή με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού.

Οδηγοί Point and Click

Το πρόγραμμα επεξεργασίας προσφέρει επίσης περισσότερους από 40 οδηγούς που βασίζονται σε μενού που παρέχουν πρόσβαση με σημείο και κλικ στις πιο συνηθισμένες εργασίες, όπως η ανάγνωση δεδομένων, η εμφάνιση γραφημάτων, η εκτέλεση μετασχηματισμών, η εκτίμηση μιας ποικιλίας μοντέλων και ο έλεγχος υποθέσεων. Αυτά βοηθούν να γίνει το RATS ιδανικό εργαλείο για νέους χρήστες και για χρήση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.
Όταν χρησιμοποιείτε έναν Οδηγό, το RATS εμφανίζει τις αντίστοιχες εντολές στο παράθυρο του προγράμματος επεξεργασίας, ώστε να μπορείτε πραγματικά να μάθετε τη γλώσσα RATS χρησιμοποιώντας τους Wizards. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τους Wizards για να δημιουργήσετε ολοκληρωμένα προγράμματα που μπορούν να εκτελεστούν ξανά αργότερα.
Μια πτυχή της οικονομετρικής έρευνας που συχνά παραβλέπεται είναι η διασφάλιση της ακριβούς αναφοράς των αποτελεσμάτων. Το RATS το αντιμετωπίζει με μια ισχυρή δυνατότητα δημιουργίας αναφορών για τη γρήγορη δημιουργία ακριβών πινάκων αναφορών, τους οποίους μπορείτε να εξαγάγετε σε αρχεία κειμένου ή υπολογιστικών φύλλων για άμεση συμπερίληψη σε έγγραφα και παρουσιάσεις.

Κατωτέρω το μενού Time Series Wizard

Κατωτέρω το πλαίσιο διαλόγου ARCH/GARCH Wizard

Γραφήματα υψηλής ποιότητας

Το RATS σας επιτρέπει να δημιουργείτε γραφήματα χρονοσειρών ποιότητας δημοσίευσης, γραφήματα διασποράς και γραφήματα περιγράμματος.

Δυνατότητες προγραμματισμού

Η γλώσσα που βασίζεται σε εντολές στην καρδιά του προγράμματος παραμένει εύκολη στην εκμάθηση και τη χρήση για απλές εργασίες, αλλά οι εκτεταμένες δυνατότητες προγραμματισμού της σάς επιτρέπουν επίσης να χειρίζεστε πολύ πιο σύνθετες εργασίες. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν διαδικασίες και λειτουργίες που καθορίζονται από το χρήστη, οδηγίες επαναφοράς και ελέγχου προγράμματος και τη δυνατότητα δημιουργίας μενού και πλαισίων διαλόγου που ορίζονται από το χρήστη. Με αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε πολύπλοκες ή επαναλαμβανόμενες εργασίες, ακόμη και να γράψετε εξελιγμένες εφαρμογές τελικού χρήστη που βασίζονται σε μενού και διαλόγους.

Όλες οι εκδόσεις του RATS προσφέρουν επίσης λειτουργία "batch mode". Μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες με διάφορους τρόπους: από τη γραμμή εντολών. με μεταφορά και απόθεση αρχείων. ή κάνοντας διπλό κλικ σε ένα εικονίδιο επιφάνειας εργασίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες που πρέπει να εκτελούν τις ίδιες εργασίες σε τακτική βάση.

Υποστήριξη σε όλα τα λειτουργικά (Cross Platform)

Το RATS είναι διαθέσιμο για Windows, Macintosh, UNIX και Linux, με πλήρη συμβατότητα σε όλες τις πλατφόρμες. Μπορείτε να μοιραστείτε προγράμματα, αρχεία δεδομένων, αρχεία εξόδου και γραφήματα σε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες χωρίς να απαιτείται μετάφραση.

Χαρακτηριστικά του RATS

Παρακάτω είναι μια λίστα με πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από τους RATS. Λάβετε υπόψη ότι το RATS έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα πολύ ισχυρό και ευέλικτο πρόγραμμα, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να αναφέρουμε όλες τις δυνατότητές του εδώ. Εάν, αφού κοιτάξετε αυτήν τη λίστα, δεν είστε σίγουροι ότι το RATS μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεστε, απλώς ρωτήστε στη διεύθυνση support@estima.com.

Στατιστικές μέθοδοι

Τεχνικές Εκτίμησης
Διαδικασίες χρονοσειρών
Πρόβλεψη
Διανυσματικές Αυτόματες Παλινδρομίσεις ​Vector Autoregressions (VARs)
Μοντέλα ARCH και GARCH

Εργασία με δεδομένα

Εισαγωγή δεδομένων
Μετασχηματισμοί Δεδομένων
Γραφικά

RATS Professional

Η έκδοση Professional του RATS προσθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται στην Standard έκδοση:

Επικοινωνήστε μαζί μας

MP & Associates Ltd. 
Όθωνος Αμαλίας 120
ΣΠΑΡΤΗ, 23100
Τηλ: 27310-35643, 210-7600955
e-mail: sales@mpassociates.gr

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τo RATS. Παρακαλούμε μην ξεχάσετε να προσδιορίσετε το είδος της αδείας (εμπορική, δημοσίου, ακαδημαϊκή) και το πλήθος των χρηστών, ώστε να σας υποβάλλουμε την αντίστοιχη οικονομική προσφορά.
Ας το δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε! Το αίτημά σας έχει υποβληθεί. Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.