Μαθηματικά με το Maple

Το Maple έχει περισσότερες από 5000 συναρτήσεις που καλύπτουν σχεδόν κάθε τομέα των μαθηματικών, συμπεριλαμβανομένων του λογισμού, της άλγεβρας, των διαφορικών εξισώσεων, της στατιστικής, της γραμμικής άλγεβρας, της γεωμετρίας, της θεωρίας αριθμών, της θεωρίας των γράφων και πολλών άλλωνα. Εδώ είναι μερικοί από τους πολλούς τομείς των μαθηματικών που μπορεί να χειριστεί το Maple:

Συμβολικά και Αριθμητικά Μαθηματικά

Η μηχανή υπολογισμού Maple συνδυάζει αριθμητικούς υπολογισμούς υψηλής απόδοσης με κορυφαίες παγκοσμίως συμβολικές δυνατότητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρωμένα Μαθηματικά

Το Maple περιέχει ολοκληρωμένη, σε βάθος κάλυψη μιας μεγάλης σειράς μαθηματικών θεμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίλυση Εξισώσεων

Το Maple μπορεί να λύσει ένα ευρύ φάσμα εξισώσεων και συστημάτων εξισώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαφορικές εξισώσεις

Το Maple μπορεί να λύσει προβλήματα διαφορικών εξισώσεων που κανένα άλλο σύστημα δεν μπορεί να χειριστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαφορικός λογισμός

Η Maplesoft προσφέρει μια εκτενή συλλογή προϊόντων και δωρεάν πόρων για την υποστήριξη του διαφορικού λογισμού διδασκαλίας και εκμάθησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γραμμική άλγεβρα

Το Maple έχει αποτελεσματική και ολοκληρωμένη υποστήριξη γραμμικής άλγεβρας για προβλήματα μικρής και μεγάλης κλίμακας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελτιστοποίηση

Το Maple διαθέτει ευέλικτα, ισχυρά εργαλεία για την επίλυση προβλημάτων βελτιστοποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεωρία ομάδων

Το πακέτο Maple Group Theory έχει πάνω από 150 εντολές για τη δημιουργία ομάδων, την εξέταση των ιδιοτήτων τους, την εκτέλεση λειτουργιών και την οπτικοποίηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στατιστική και Ανάλυση Δεδομένων

Το πακέτο Statistics, όπως και το ίδιο το Maple, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των αριθμητικών και συμβολικών προσεγγίσεων για την επίλυση προβλημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μονάδες και Διαστάσεις

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε μονάδες στις μεταβλητές εισόδου σας και η απαραίτητη ανάλυση διαστάσεων εκτελείται από το Maple για να σας δώσει τη σωστή μονάδα στο αποτέλεσμά σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοχές

Το Maple σάς επιτρέπει να εκτελείτε υπολογισμούς ακριβείας με ποσότητες που περιλαμβάνουν ανοχές. Οι ανοχές εισάγονται και εμφανίζονται χρησιμοποιώντας τυπική σημείωση, για παράδειγμα, 1,45 ± 0,05.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φράκταλ

Δημιουργήστε και εξερευνήστε δημοφιλή φράκταλ, συμπεριλαμβανομένων των Mandelbrot, Julia, Newton και άλλων χρονικά επαναλαμβανόμενων φράκταλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ