ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ

ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΠερί τινος Πρόκειται;

 ΑΓΟΡΑ Τώρα! BUY Now! 


Εισαγωγή

To Word2TeX είναι ένας μετατροπέας, σχεδιασμένος έτσι ώστε να χρησιμοποιείται μαζί με το Microsoft Word και ο οποίος επιτρέπει στο Microsoft Word να αποθηκεύει έγγραφα σε μορφή LaTeX. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να μετατρέψετε υπάρχοντα έγγραφα του Microsoft Word σε LaTeX καθώς και να δημιουργήσετε νέα έγγραφα LaTeX μέσα από τον ίδιο σας τον επεξεργαστή κειμένου, χωρίς να υπάρχει απαίτηση να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό περιβάλλον επεξεργασίας. Η χρήση του Word2TeX σε συνδυασμό με το Microsoft Word, επιτρέπει την εύκολη δημιουργία άρθρων, τεχνικών αναφορών, ερευνητικών δημοσιεύσεων, διπλωματικών εργασιώνς, ακόμη και ολόκληρων βιβλίων για αυτό το τόσο δύσκολο και όχι πάντοτε άνετο σύστημα όπως το LaTeX. Στην πραγματικότητα δεν απαιτείται καν από κάποιον να μάθει το LaTeX για να μπορέσει να δημοσιεύσει εργασίες σε μορφή LaTeX και έτσι οι φοιτητές καθώς και άλλοι πρωτάρηδες στις επιστημονικές δημοσιεύσεις μπορούν να αποφύγουν την δύσκολη και απότομη καμπύλη εκμάθησης του LaTeX και επίσης μπορεί να βοηθήσει τους πεπειραμένους χρήστες του LaTeX να κερδίσουν χρόνο. Αντί να εισάγετε εντολές LaTeX, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τον Equation Editor (ή ακόμα καλύτερα το MathType) στο ίδιο το Microsoft Word ώστε να δημιουργήσετε εξισώσεις και μπορείτε εύκολα με απλό πάτημα και υπόδειξη της θέσης με το ποντίκι να εισάγετε μια εικόνα ή να δημιουργήσετε έναν πίνακα. Στην συνέχεια μπορείτε να μετατρέψετε το έγγραφό σας σε μορφή LaTeX με την βοήθεια του Word2TeX. Έτσι, το Word2TeX προστατεύει την επένδυση που έχετε κάνει στο Microsoft Word.

Για Ποιόν Λόγο;

Γιατί μπορεί να χρειάζεσθε τα έγγραφά σας να είναι σε μορφή LaTeX; Το LaTeX είναι το de-facto πρότυπο στις επιστημονικές εκδόσεις, αλλά και πολλοί εκδότες δέχονται επιστημονικές ανακοινώσεις κλπ έγγραφα μόνο σε μορφή LaTeX. Τα έγγραφα LaTeX μπορεί να δημοσιευθούν όχι μόνο στο χαρτί, αλλά και στο Web χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το pdfTeX το οποίο μετατρέπει έγγραφα TeX/LaTeX σε PDF (Portable Document Format από την Adobe). Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δημοσιεύσεις στο Web με χρήση PDF στο βιβλίο του Thomas Merz "Web Publishing with Acrobat/PDF" (Springer-Verlag, 1997, ISBN 3-540-63762-1), ενώ συνίσταται επίσης να επισκεφθείτε το BinaryThing.com όπου υπάρχουν στοιχεία του The ePublishing Network -- δίκτυο για διασυνδεδεμένους τόπους αφιερωμένους στην ηλεκτρονική δημοσίευση (ePublishing). Για να δείτε δείγματα αρχείων PDF που έχουν δημιουργηθεί με το Word2TeX παρακαλούμε επισκεφθείτε τα Δείγματα Word2TeX


Πώς το Χρησιμοποιώ;

Απαξ και εγκατασταθεί το Word2TeX, η λειτουργία του είναι απρόσκοπτη και διαφανής και κατωτέρω εμφανίζεται μια διαδικασία τριών βημάτων για την μετατροπή ενός αρχείου Microsoft Word σε LaTeX:
 Eκκινήσατε το Microsoft Word (αν δεν τρέχει ήδη) και ανοίξτε το έγγραφο που θέλετε να μετατρέψετε καλώντας από το μενού File|Open... (ή αν έχετε την ελληνική έκδοση Αρχείο|Άνοιγμα...).

 Καλέσατε από το μενού το πλαίσιο διαλόγου File|Save As... (ή αν έχετε την ελληνική έκδοση Αρχείο|Αποθήκευσηως...) και επιλέξατε Αποθήκευση Αρχείου υπό μορφήν (Save as Type) "TeX".

Εισάγετε το όνομα που επιθυμείτε να έχει το εξαγόμενο αρχείο του εγγράφου με μορφή LaTeX και πατήστε το πλήκτρο  

Αυτό ήταν όλο!

Τώρα βέβαια θα πείτε: "ΕΝΤΑΞΕΙ, αλλά τί συμβαίνει αν χρειάζομαι κάποιον συγκεκριμμένο και εξειδικευμένο τύπο της μορφής LaTeX, για παράδειγμα την μορφή REVTeX (Physical Society LaTeX);" -- Το Word2TeX μπορεί να προσαρμοσθεί έτσι ώστε να δημιουργεί οποιονδήποτε τύπο αρχείου βασισμένο σε οποιαδήποτε μορφή του LaTeX!


Απαιτήσεις Συστήματος

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Word2TeX, ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει τα κόλουθα:

Microsoft Windows 95 ή νεώτερο (Windows 98, Me, NT, 2000, XP, 2003/2008/R2, Vista, Windows 7).
Ο μετατροπέας TeX2Word δεν είναι μια ανεξάρτητη εφαρμογή, αλλά ένα πρόσθετο στο Microsoft Word και απαιτεί την έκδοση Microsoft Word 95 ή νεώτερη (Microsoft Word 97, 2000, 2003, 2007, 2010).
Σκληρό δίσκο με τουλάχιστον 10 MB ελεύθερο χώρο.


Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου 2013 - Last modified at: 12/12/2013

Copyright © για την Ελληνική Γλώσσα 2003 από την MP & Associates. To περιεχόμενο εμπείπτει στα άρθρα του Ν2121/93 "περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας".
Τα Word2TeX, TeX2Word και pseudoTeX είναι σήματα κατατεθέντα της Chikrii SoftLab.
Ολα τα ονόματα και σήματα εταιριών και προϊόντων αποτελούν σήματα και/ή σήματα κατατεθέντα των αντιστοίχων κατόχων τους.